L’École De Design Nantes Atlantique

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Nantesin kauppa- ja teollisuuskamarin kumppani L'École De Design Nantes Atlantique on yksityinen korkeakoulu, joka on suunnattu muotoilutoimijoille yhdessä Nantesin yliopiston kanssa.

Vuonna 1988 perustettu ja valtion tunnustama koulu on voittoa tavoittelematon organisaatio.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Neljä keskeistä arvoa

Koulun projekti perustuu neljään arvoon, jotka edustavat suunnittelumallimme:

 • Luovien työntekijöiden tunnustaminen todellisiksi ammattilaisiksi.
 • Suunnittelun edistäminen vahvana taloudellisena hyödyksi.
 • Suunnittelu innovaatioiden laukaisejana.
 • Suunnittelu käytäntönä, joka käsittelee vastuullisella tavalla sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöasioita.

Design-osaaminen L'École de design

 • 3-vuoden perustutkinto-ohjelma, jossa opiskelijat ovat erikoistuneet johonkin kahdesta vaihtoehdosta: sisustusarkkitehtuuri, scenografia, graafinen suunnittelu, liikesuunnittelu, vuorovaikutussuunnittelu, pelisuunnittelu, tuotesuunnittelu tai kuljetussuunnittelu.
 • Kahden vuoden jatkotutkinto, joka johtaa muotoilun maisteriksi (MDes), jonka on sertifioinut Ranskan korkeakouluministeriö. Jatko-opiskelija valitsee yhden tarjotusta kymmenestä poikkitieteellisestä ohjelmasta, mukaan lukien 2-vuotisen oppisopimuskoulutuksen.
 • Ammattikoulutuskeskukset, jotka ovat ammatillisen koulutuskeskuksen (Creation and Industrial Innovation Training Center, CFA), joka johtaa korkeakoulututkinnon (BTS), kandidaatin tutkintoon tai MDES-tutkintoon.
 • Jatkuva koulutus.
 • Liiketoimintapalvelut ja muotoilutoiminta.

Enintään 1 455 opiskelijaa ilmoittautui syksyllä 2018.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

Laitos, joka on juurtunut sen alueelle ja avoin maailmalle

Vuodesta 1998 lähtien L'École De Design Nantes Atlantique on sijainnut Nantesin (Ranskassa) koillisalueella Atlanpole La Chantrerie -teknologiakeskuksessa, joka on sijoitettu räätälöityyn rakennukseen paikallisten viranomaisten (Nantes Saint-Nazaire Kauppa- ja teollisuuskamari, Pays de la Loiren alueviranomaiset, Loire-Atlantiquen paikallisneuvosto, Nantes Métropole). Ainoa Länsi-Ranskan suunnittelutoimisto, koulu hyötyy ainutlaatuisesta alueellisesta tilanteesta.

Kymmenen vuoden ajan se on aktiivisesti noudattanut ulospäin suuntautunutta kansainvälistä kehityspolitiikkaa: akateemisia vaihto-ohjelmia, osallistumista kansainväliseen Cumulus-yhteenliittymään, neljän kansainvälisen studion avaamista (Shanghain China Studio, Intian studio Pune, Brazil Studio São Paulo, Le Studio Montréal Kanadassa) useita kansainvälisiä MD-levyjä

L'École De Design Nantes Atlantique on aktiivinen jäsen useissa akateemisissa verkostoissa ja ammatillisissa organisaatioissa: Conférence des Grandes Écoles (ranskalaiset korkeakoulut), Campus France ... Jo vuosien ajan sen opiskelijoille on myönnetty palkintoja arvostetussa kilpailuja. Valmistuneidemme suorittama menestyvä ura on hyvä todiste opetusmenetelmien laadusta.

Suunnittelun ja innovoinnin keskus

L'École de design on rakentanut asiantuntemusta neljällä sosioekonomisella alalla yhdistämällä koulutuksen, kokeellisen tutkimuksen ja innovoinnin neljän Design Labsin kautta:

 • Digitaaliseen kulttuuriin omistettu READi Design Lab
 • Kestävän kehityksen kaupunkien suunnittelulaboratorio, joka on omistettu liikkuvuuden ja rakennetun ympäristön kehitykselle
 • Uusi ruokaravintolalle omistettu eating Habits Design Lab
 • Terveyteen, elämänlaatuun ja sosiaalisiin innovaatioihin keskittyvä Care Design Lab

Sijainnit

Nantes

Osoite
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Ranska

Sao Paulo

Osoite
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
Sao Paulo, São Paulon osavaltio, Brasilia

Shanghai

Osoite
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Shanghai, Shanghai, Kiina

Pune

Osoite
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtran, Intia