Read the Official Description

Vuonna 1364 perustettu Jagiellonian-yliopisto on Puolan vanhin yliopisto ja toiseksi vanhin Keski- ja Itä-Euroopan korkea-asteen oppilaitos. Se oli täällä, että Cracow School of kansakunnan oli kehitetty 15. vuosisadalla (varhaisessa muodossa nykyajan kansainvälisen oikeuden). Sitten 1800-luvun alussa perustettiin korkeakouluissamme poliittisten taitojen laitos.

Kun Puola on itsenäistynyt, Politiikan korkeakoulu (SPS) perustettiin oikeusvaltiopäivätyössä vuonna 1920. Se perustui Pariisin politiikan vapaakouluun (École Libre des Sciences Politiques). SPS: n toiminta pysäytettiin toisen maailmansodan alkaessa ja maanalainen koulutus järjestettiin sen sijaan. Vaikka koulu aloitti toimintansa vuonna 1946, kommunistiset viranomaiset sulkivat sen 1940-luvun lopulla. Vuonna 1969 perustettiin valtiotieteiden instituutti (IPS) oikeustieteelliseen tiedekuntaan.

Vuonna 2000 perustettiin kansainvälisten ja poliittisten opintojen tiedekunta . Se jaettiin neljään yksikköön: (1) poliittisen tiedekunnan instituutti (edellä mainittu); (2) Etnisten opintojen instituutti ja puolalainen diaspora (perustettu vuonna 1972); (3) alueellisen tutkimuksen instituutti; ja (4) puolalaisen kielen ja kulttuurin oppilaitos (joka toimii tiedekunnan osana vuoteen 2005 asti).

Yksi tiedekunnan tärkeimmistä tehtävistä oli yhdistää akateemisten tutkijoiden akateemisten tutkijoiden akateemiset ja didaktiset ponnistelut poliittisen ja kansainvälisen kehityksen alalla - kuten oikeudellisista, historiallisista, filosofisista, sosiologisista ja kulttuurisista näkökulmista katsottuna .

Ajan myötä tiedekunnalle perustettiin uusia yksiköitä, usein aiemmin olemassa olevien yksiköiden uudelleenorganisoinnin tuloksena. Vuonna 2004 perustettiin amerikkalaistutkimusinstituutti ja puolalainen diaspora (johon kuului myös vuonna 1991 perustettu amerikkalaistutkimuksen interfaktiivinen laitos) ja Eurooppalaisen tutkimuksen instituutti (joka syntyi vuonna 1993 perustetusta Eurooppa-tutkimuksen interfaktiivisesta osastosta). Vuonna 2005 perustettiin Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusinstituutti.

Vuonna 2005 Ukrainan tutkimuksen osasto (perustettu vuonna 2000) tuli tiedekunnan itsenäiseksi yksiköksi. Jagiellonianin yliopiston presidentin vuonna 2006 tekemän päätöksen mukaan Kiinan tiede- ja kulttuurialan keskus, joka tunnetaan nimellä "Konfutse-instituutti Krakovassa", on osa tiedekuntaa.

Vuonna 2008 holokaustitutkimuskeskus on perustettu vuonna 1996 perustetusta holokaustitutkimusyksiköstä. Vuoden 2010 aikana Keski-ja Kaukoidän (perustettu vuonna 2000) tuli Lähi-idän ja Kaukoidän instituutti. Samana vuonna perustettiin Liettuan tutkimuksen keskus.

Vuonna 2012 poliittisen tutkimuksen kvantitatiivisen tutkimuksen keskus perustettiin kansainvälisen ja poliittisen tutkimuksen tiedekunnalle sekä matematiikan ja tietojenkäsittelytieteellisen tiedekunnan aloitteesta. Myös vuonna 2012 Jagiellonian University Polish Research Center perustettiin Lontoossa tiedekunnan tutkijoiden avulla.

Vuoden 2013 aikana alueellisen tutkimuksen instituutti uudistettiin Interkulttuurisen tutkimuksen instituutiksi. Jagellonian siirtolaistutkimuskeskus avasi myös kyseisenä vuonna. Vuonna 2014 perustettiin Jagiellonian Center for African Studies.

Tiedekunnan yksiköt

Perusyksiköt:

 • American Studies Institute ja Puolan Diaspora,
 • Lähi-idän ja Kaukoidän instituutti,
 • European Studies Institute,
 • Valtiotieteen ja kansainvälisten suhteiden instituutti,
 • Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuslaitos,
 • Kulttuurienvälisen tutkimuksen instituutti,
 • Division of Ukrainian Studies,
 • Holokaustitutkimuskeskus,
 • Kielen kielen ja kulttuurin keskus ("Konfutse-instituutti Krakovassa"),
 • Liettuan tutkimuksen keskus.

Interfaktiiviset yksiköt

 • Valtiotieteiden kvantitatiivisen tutkimuksen keskus,
 • Jagellonian siirtolaistutkimuskeskus

Muut yksiköt

 • Jagiellonian University Polish Research Center Lontoossa,
 • Vieras talo

Jagellonian University

Jagiellonian University kouluttaa kolmella tasolla: Tavallinen, Masters ja Doctoral, Bolognan prosessin periaatteiden mukaisesti. Puolassa on yli sata astetta ja erityispiirteitä sekä yli tusinaa englanniksi. Eurooppalainen opintosuoritusten siirtojärjestelmä (ECTS) on toteutettu kaikissa kursseissa ja erikoisuuksissa, mikä mahdollistaa opiskelijoiden ongelmattoman liittämisen UJ: n kanssa muiden Euroopan maiden tutkimuksiin. Yhdessä yhteistyössä useiden yliopistojen kanssa maailmanlaajuisesti tämä on mahdollistanut opiskelijoiden liikkuvuuden huomattavan kasvun.

Programs taught in:
Englanti
Kiillottaa

Tämä koulu tarjoaa myös:

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL