Adam Smith Business School, University of Glasgow

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Vuonna 1451 perustettu Glasgow'n yliopisto on englanninkielisen maailman neljäs vanhin yliopisto, ja se on nimetty Skotlannin vuoden yliopistoksi 2018 . Glasgow on paikka, joka innostaa kunnianhimoisia ihmisiä menestymään. Paikka, jossa kysyvät mielet voivat kehittää ideoitaan. Paikka, jossa ihmiset tekevät löytöjä, jotka muuttavat maailmaa.

Glasgow'n yliopistoon kuuluu alumnien joukossa taloustieteen isä Adam Smith , ja Adam Smith Business School on nimetty hänen kunniakseen. Pyrimme seuraamaan hänen perintöään ja luomaan maailmaa muuttavia tutkinnon suorittaneita, joilla on positiivinen vaikutus kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Autamme muuttamaan organisaatioita ja uraa. Yrityksemme on luoda inspiroivia johtajia, tutkijoita ja ammattilaisia, joiden tutkimuksella ja suhteilla teollisuuteen on todellista vaikutusta. Ne vaikuttavat organisaatioihin niiden kehittyessä ja kasvaessa maailmanlaajuisesti.

Koululla on kolminkertainen akkreditointi kruunu ja se on akkreditoinut Association for Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), European Quality Improvement System (EQUIS), ja Glasgow MBA on akkreditoinut Association of MBAs (AMBA).

Miksi Adam Smith Business School?

Adam Smith tunnetaan maailmanlaajuisesti yhtenä vaikutusvaltaisimmista henkilöistä, jotka ovat nousseet Skotlannin valaistumisesta ja taloustieteestä. Business Schoolin nimeäminen kunniaksi muistaa hänen läheisiä siteitä yliopistoon ja parantaa yliopiston kansainvälistä mainetta.

Valaistu, sitoutunut ja yritteliäs

Harjoittamalla monitieteistä ja tutkimuksen johtamaa opetusta luomme opiskelijoillemme halun kriittiseen tutkimukseen ja oppimiseen. Kannustamme myös 2000-luvun tutkinnon suorittaneiden ominaisuuksien ja taitojen kehittämistä työllistettävyys- ja sitouttamisohjelman perusteella. Kansainvälisesti tunnustettu tutkimus, joka tiedottaa yliopistoista, politiikasta ja käytännöstä, johtaa Adam Smith Business Schoolia eteenpäin; Sen levittäminen antaa tietoa opetuksesta, muovaa kulttuuriamme ja antaa vaikutusta edistäen samalla Skotlannin valaistumisen ja yrittäjyyden perinnettä.

Glasgow'n yliopiston kauppakorkeakoulu kehittää nopeasti tehtäväänsä ollakseen kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu sekä erinomaisen opetuksen että korkealaatuisen tutkimuksen suhteen. Linkimme tällaiseen arvostettuun tutkijaan erottaa yliopiston ja kauppakorkeakoulun ja osoittaa poikkitieteellisen lähestymistapamme liiketoiminnan aloille.

Adam Smith ja Glasgow'n yliopisto

Smith kuvaili aikansa Glasgow'ssa seuraavasti: 'ylivoimaisesti hyödyllisin ja siksi ylivoimaisesti onnellisin ja kunniallisin ajanjakso elämässäni.'

Adam Smith syntyi vuonna 1723 Kirkcaldyssä. Hän tuli Glasgow'n yliopistoon vuonna 1737 varhaisessa vaiheessa - mutta toistaiseksi ei epätavallista - neljäntoista vuotiaana. Hän palasi yliopistoon ensin logiikan professorina vuonna 1751 ja sitten vuotta myöhemmin moraalifilosofian professorina. Hänen tehtävässään hän jatkoi akateemisesta elämästään 1764 lähtien saadakseen tuottoisamman ohjaajan / seuralaisen virkaan nuorelle Buccleuchin herttualle. .

Se ei ollut hänen lopullinen yhdistys, koska hänet valittiin vuonna 1787 yliopiston rehtoriksi ja kiitoskirjeessä hän huomautti, että hän muistaa professuuripäivänsä 'ylivoimaisesti hyödyllisimmäksi ja siksi ylivoimaisesti onnellisimmaksi ja kunniallisimmaksi ajaksi minun life.' Filosofian ja oikeuskäytännön kurssien lisäksi hän keskusteli historiasta, kirjallisuudesta ja kielestä sekä julkaisi esseitä kielestä ja tähtitieteen historiasta. Mutta hänen Glasgow-vuosiensa merkittävin tuote on hänen toinen suuri kirja, moraalisten tunteiden teoria, joka ilmestyi vuonna 1759.

Kaikki Smithin työt ovat syvällä moraalifilosofiassa. Itse asiassa yksinkertainen tosiasia, että moraalisten aistintojen teorian lopullinen painos, joka sisälsi laajoja versioita, ilmestyi vuonna 1790, hänen kuolemansa vuodeksi, kertoo meille, että Smithin sitoutuminen moraaliseen näkökulmaan säilyi " Kansalaisten rikkauden" julkaisun rinnalla ja sen jälkeen. .

Adam Smithin perintö

Smith on vastustaja yrityksiä ohjata "markkinoita", mutta mitä hän todella vastustaa, on yritys ohjata yksilön toimintaa, heidän "luonnollista vapautta" pyrkiä omiin tarkoituksiin omalla tavallaan. Tämä on itsessään 'moraalinen' asema, eikä Smith koskaan hylkää tätä näkökulmaa. Siksi hän toteaa, että työnjako pahanlaatuisena tahattomana seurauksena tekee työntekijästä tyhmän ja tietämättömän. Tämän ratkaisemiseksi hän kannattaa julkisesti tuettua peruskoulujärjestelmää. Samoin hallitus voi säännellä laitoksia (mukaan lukien pankit) yleisen edun mukaisesti.

Suositun maineen Smith on ”kapitalismin isä” , “markkinavoimien” puolustaja ja uskova jotain, jota kutsutaan ”näkymättömäksi kädeksi” optimaalisten taloudellisten tulosten tuottamiseksi. Jos tosiasiallisesti luemme Smithiä, näiden määritysten voidaan nähdä olevan räikeitä yksinkertaistuksia. Jos häneltä olisi kysytty, mitä Smith olisi tehnyt ”arvopaperistettuihin lainapaketeista” , “myrkyllisistä veloista” ja vastaavista, hänen vastauksensa olisi varmasti ollut, että nämä käytännöt olivat ristiriidassa sen kanssa, mitä hän yritti opettaa. Hänen kattava huoli moraalifilosofiasta, joka tekisi hänestä kriittisen sen suhteen, miten nykyaikaista taloutta on hoidettu. Jos hän olisi ”kapitalismin isä”, hän olisi pettynyt vanhempi.

Smith on kokonaisvaltainen ajattelija. Hänen näkemyksensä taloudellinen komponentti on vain yksi monista, ja se kudottiin hänen ajatuksensa kokonaisuuteen. Smith ei ollut vain ensimmäinen taloustieteilijä, hän oli myös hienovarainen ja merkittävä filosofi, tietoinen ja hienostunut historioitsija, tarkkaavainen ja oivaltava sosiologi ja havainnollinen kulttuurianalyytikko. Lyhyesti sanottuna, hän tarjoaa näkymän maailmaan ja ihmisten käyttäytymiseen sen sisällä, joka on rikas ja monimutkainen.

-Kristopher J Berry, poliittisen teorian professori (emeritus)

Sijainnit

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Akkreditoinnit