Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Johdanto

Jokainen uusi lukuvuosi tarjoaa uusia mahdollisuuksia akateemiselle ja henkilökohtaiselle kasvulle, ja odotamme innolla kannustavan sinua tällä jännittävällä oppimis- ja löytöretkellä. Olemme iloisia voidessamme toivottaa sinut tervetulleeksi tähän koulutusohjelmiemme tietopakettiin ja toivottavasti löydät jotain kiinnostavaa.

Tietopäivät 2024

Opintojen valinta on yksi elämäsi tärkeimmistä päätöksistä. Suosittelemme, että mietit tarkkaan, mistä pidät, sillä se helpottaa opiskelua huomattavasti. Vieraile kiinnostavien tiedekuntien verkkosivuillamme ja sosiaalisissa verkostoissa, tutustu kaikkeen, mitä on tiedettävä, kun valitset opiskelupaikan yliopistossamme, ja valmistaudu kysymyksiisi. Jos tarvitset neuvoja tai apua, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Teemme parhaamme antaaksemme sinulle kaikki tiedot ja vastaukset mahdollisiin kysymyksiisi.

 • Olet tervetullut osallistumaan online-tiedotustilaisuuksiin, jotka pidetään 22. ja 23. helmikuuta 2024 klo 13.00 CET. Online-istunnossa sinulla on mahdollisuus saada ensikäden tietoa opiskelusta Ljubljanan yliopistossa ja asumisesta Sloveniassa sekä tavata joidenkin akatemioiden ja tiedekuntien edustajia. Istunto pidetään englanniksi.
 • 1. maaliskuuta 2024 klo 14.00 CET järjestämme verkossa Q & A-tilaisuuden, jossa voit esittää kysymyksiä ja saada lisätietoja haku- ja sisäänpääsymenettelystä perustutkinto-opintoihinja ulkomaisen toisen asteen koulutuksen tunnustamisesta. Istunto pidetään englanniksi.

t

Kirjoita:

Lisätietoja kandidaatin ja yhden syklin maisteriohjelmista sekä hakuajoista löydät täältä.

Maisteri- ja tohtorintutkintoon tähtääviä opintoja koskeva hakuilmoitus 2024/2025 julkaistaan lähiaikoina.

Suurin osa jäsenistämme (akatemiat ja tiedekunnat) sijaitsevat Ljubljanassa, Slovenian pääkaupungissa, lukuun ottamatta merenkulun ja liikenteen tiedekuntaamme, joka sijaitsee Portorožissa Adrianmeren rannalla.

Ljubljana on erittäin miellyttävä ja nuorekas kaupunki asua. Meillä on monia museoita, gallerioita, teattereita, elokuvateattereita, instituutteja, kirjastoja ja yksi maailman vanhimmista filharmonisista orkestereista. Kaupungin keskustassa on paljon pubeja, ravintoloita, klubeja ja kauppoja. Myös viheralueita on runsaasti. Kongresni trg (aukio) on yksi Ljubljanan keskeisistä aukioista, jolla sijaitsee myös Ljubljanan yliopiston rehtoraatti.

Tutkinto-ohjelmamme kattavat kaikki opintoalat: Ne on suunniteltu Bolognan prosessin suuntaviivojen mukaisesti. Ljubljanan yliopiston sisällä ja yhteistyössä ulkomaisten yliopistojen kanssa tarjoamme yhteisiä, monitieteisiä ja monitieteisiä opinto-ohjelmia kaikilla kolmella syklillä. Luentojen, harjoitusten ja seminaarien lisäksi painotamme suuresti käytännön harjoittelua, opiskelijoiden osallistumista projektitöihin, kansainvälistä vaihtoa, uraohjausta sekä opintoihin kuulumattomia ja muita aktiviteetteja.

Opiskelijana sinulla on loistava tilaisuus opiskella monipuolisessa kansainvälisessä yhteisössä, jossa on paljon vierailevia professoreita ja kansainvälisiä opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Joka vuosi noin 40.000 opiskelijaa päivittää ja kehittää tietojaan ja taitojaan oppilaitoksessamme, joista 8 % on kansainvälisiä opiskelijoita. Yliopiston Ljubljanan ohjelmat ovat suorittaneet yli puolet kaikista kandidaatin tutkinnon suorittaneista Sloveniassa, yli kaksi kolmasosaa maisterin ja erikoistumistutkinnon suorittaneista, ja yli 80 prosenttia tohtoreista.

Sitoutumisemme akateemiseen huippuosaamiseen ja toiminnan moninaisuuteen vahvistavatkansainväliset yliopistolistat ja monet muut kansalliset ja kansainväliset tunnustukset akateemisen ja tutkimusyhteisömme tutkimukselle ja tutkimustyölle.

Ljubljanan yliopiston erityisenä huolenaiheena on tietämyksen siirtäminen teollisuudelle ympäristön turvallisuuden, ihmisten terveyden, elämänlaadun ja vauraiden talouksien hyväksi, minkä vuoksi teemme tiivistä yhteistyötä monien slovenialaisten ja ulkomaisten yritysten kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat merkittävät monikansalliset yritykset ja slovenialaiset huippuorganisaatiot.

Osoitteesta www.uni-lj.si/study löydät erityisesti Ljubljanan yliopistoon opiskelemaan aikoville kansainvälisille opiskelijoille suunnattuja oppaita, tietoa koulutusohjelmista ja muuta hyödyllistä tietoa, joka helpottaa opintojen aloittamista täällä. Nämä oppaat on suunniteltu erityisesti auttamaan sinua valitsemaan hyvin ja tekemään oikean päätöksen valitessasi tutkinto-ohjelmaa yliopistossa. Oppaamme antavat sinulle tietoa opiskelumahdollisuuksista Ljubljanan yliopistossa ja elämästä Sloveniassa. Voit myös etsiä ohjelmia alojen ja luokkien mukaan.

Ulkomaisen koulutuksen rekisteröintiä ja tunnustamista on haettava eVŠ-verkkoportaalin kautta (linkit hakuaikoihin ja hyväksymis- ja tunnustamismenettelyn aikatauluun). Tietoa tarjotuista tutkinto-ohjelmista, tietoja opiskeluajasta, ilmoittautumisvaatimuksista, avoimien paikkojen määrästä, opiskelumuodosta jne. löydät ilmoittautumispyynnöstä. Hakemus- ja sisäänpääsymenettelyn helpottamiseksi olemme laatineet videoesityksiä ja ohjeita, jotka ovat saatavilla osoitteessa www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material.

Jos haluat lisätietoja Slovenian koulutusjärjestelmistä ja -politiikasta, katso opetus-, tiede- ja urheiluministeriön laatima lyhyt videosarja .

Pääsymenettely

Tervetuloa opas

Jotta voisit hyödyntää lyhyen aikaa kanssamme parhaalla mahdollisella tavalla, olemme laatineet tämän tervetulo-oppaan, joka auttaa sinua tekemään oleskelustasi Ljubljanan yliopistossa arvokkaan opiskelukokemuksen ja unohtumattoman ajan elämässäsi.

Jos jokin kysymys jää vastaamatta tämän oppaan lukemisen jälkeen, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä:
Ulkomaisen toisen asteen koulutuksen tunnustaminen: [email protected]
Ulkomaisen koulutuksen tunnustaminen maisteri- ja tohtoriopintojen yhteydessä ja siirto: ota yhteyttä asianomaisen tiedekunnan/akatemian valtuutettuun henkilöön
Haku ja pääsymenettely: [email protected]
Tekninen apu ilmoittautumishakemuksen täyttämiseen: [email protected]
Vuosi Plus: [email protected]
Slovenian kielen kurssit: [email protected]
Apurahat: [email protected]
Lisätietoja Visasta: [email protected]

Voit myös laajentaa näköalaa kesäkurssillamme innostavassa kansainvälisessä ympäristössä tai opiskella vaihto-opiskelijana koko lukuvuoden tai yhden lukukauden.

Kutsumme sinut aloittamaan akateemisen tietä kanssamme, parantamaan henkilökohtaisia ja ammatillisia uravaihtoehtojasi ja tulemaan arvokkaana jäseneksi ylpeälle ja luovalle akateemiselle yhteisöllemme.

Odotamme toivottaa sinut tervetulleeksi yliopistoomme.

Opiskelijoiden vaikutelmat

Opiskelijat ovat yhteisömme sydän ja tiedekuntamme ja henkilökuntamme motivaatio. Meitä kannustetaan oppimaan toisiltaan ja monipuolisista mahdollisuuksista, joita tarjoavat opiskelu-, sosiaaliset, kulttuuriset, virkistys-, urheilu- ja koulun ulkopuoliset toiminnot monipuolisessa akateemisessa yhteisössämme.

Ljubljanan yliopisto on avoin oppilaitos. Odotamme mahdollisimman paljon opiskelijoita muista maista. Meille te olette ystävyyden lähettiläitä maanne ja Slovenian välisissä suhteissa. Opiskelun aikana luotuja siteitä vaalitaan yleensä koko elämän ajan. Kutsumme teidät aloittamaan akateemisen polkunne kanssamme, edistämään henkilökohtaisia ja ammatillisia uravaihtoehtoja ja tulemaan arvokkaaksi jäseneksi ylpeään ja luovaan akateemiseen joukkoomme.

Verkkosivusto: www.uni-lj.si/study

Sähköposti: [email protected]

Kampuksen ominaisuudet

Vuonna 1919 perustettu University of Ljubljana , jossa on 23 tiedekuntaa ja 3 taideakatemiaa , on Slovenian vanhin ja suurin korkeakoulu-, tieteellinen tutkimus- ja taidelaitos. Yliopisto edistää perus-, soveltavaa ja kehitystutkimusta. Nykyään University of Ljubljana yliopisto on maailman 3 prosentin parhaan joukossa.

  Opiskelijoiden suosittelut

  Sijainnit

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Kysymyksiä