Keystone logo
Stockholm School of Economics

Stockholm School of Economics

Stockholm School of Economics

Johdanto

Stockholm School of Economics

Stockholm School of Economics on akateeminen keskus kunnianhimoisille opiskelijoille ja tutkijoille kaikkialta maailmasta. Tehdessään tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja yhteiskunnan kanssa SSE on luonut mahdollisuuksia valmistuneille yli 100 vuoden ajan.

Ainutlaatuinen kauppakorkeakoulu

Olemme yksi Euroopan johtavista kauppakorkeakouluista, jolla on ainutlaatuinen liike-elämän verkosto. Tutkimuksemme on kansainvälisesti tunnustettua ja monet tutkijoistamme ovat alansa johtavia henkilöitä.

Historia

Stockholm School of Economics avasi ovensa ensimmäisille opiskelijoilleen 110 vuotta sitten, vuonna 1909.

Ruotsi tarvitsee kauppakorkeakoulun

Vuosikymmenet 1800-luvun vaihteessa olivat Ruotsin teollisuuden nopean laajenemisen vuosia, mikä puolestaan johti koulutettujen johtajien ja henkilöstön tarpeeseen. Ruotsin teollisuuden ja kaupan johtohahmot tunnustivat, että tällaiset henkilöt tarvitsevat erikoistunutta koulutusta liiketoimintakäytännöissä ja teorioissa. Nämä teollisuuden johtajat (mm. KA Wallenberg, Olof A. Söderberg ja Joseph Nachmanson) kokoontuivat Tukholman liikemiehet ja johtajat, ja vuonna 1906 he perustivat Stockholm School of Economics yhdistyksen, jonka ainoana tarkoituksena on luoda unelma. Ruotsalainen kauppakoulu todellisuus.

Kolme vuotta myöhemmin (vuonna 1909) Tukholman kaupungin tuen, valtion rahoituksen ja yksityisten rahastojen lahjoitusten ansiosta Stockholm School of Economics avasi ovensa ensimmäistä kertaa. Perusopetussuunnitelma oli 110 opiskelijaa, ja se kesti kaksi vuotta ja sisälsi taloustieteen, kaupan sekä valtiotieteiden ja lain yhdistelmän.

Vuosikymmenien kasvu

Stockholm School of Economics aloitti matkansa Brunkebergstorgissa Tukholman keskustassa, joka sijaitsee Brunkebergs-hotellina tunnetussa liikerakennuksessa. Hotellin koko kolmannen kerroksen vuokraaminen opetusta jatkui tiloissa lähes kahden vuosikymmenen ajan. Ajan myötä SSE kasvatti kuitenkin nämä tilat ja tilasi ruotsalaisen arkkitehdin Ivar Tengbomin suunnittelemaan uudet tilat. Vuonna 1926 koulu vihki nämä uudet asuintilat osoitteeseen Sveavägen 65, joka on päärakennuksemme osoite tähän päivään saakka. Runsaat lahjoitukset vuosien varrella ovat antaneet SSE: lle mahdollisuuden laajentaa Tengbomin suunnittelua, ja alkuperäistä rakennusta reunustavat uudemmat rakennukset, ja lähistöllä on useita muita tiloja.

Seuraavat vuosikymmenet olivat mielenkiintoinen kasvujakso SSE: lle. Vuonna 1929, vain muutama vuosi Sveavägeniin muuttamisen jälkeen, koulu perusti ensimmäisen tutkimuslaitoksen. Sen nimi on nimeltään Taloudellinen tutkimuslaitos, ja se perustettiin tehtävänä suorittaa johtavaa tutkimusta taloustieteen ja kaupan aloilla. Muut instituutit seuraavat pian, mukaan lukien IFL (Institutet för Företagsledning). Alun perin vain osittain SSE: hen kuuluva IFL tarjosi liike-elämän, johtamisen ja johtamisen koulutusohjelmia. Menestyksensä jälkeen IFL liittyisi lopulta yksinomaan kouluun.

Kansainvälistyminen ja innovaatiot

Kansallisen tason menestyksen jälkeen oli tarkoitus perustaa SSE johtavaksi kauppakorkeakouluksi maailmanlaajuisesti. Vuonna 1991 koulu liittyi CEMS: iin, johtamiskoulutuksen maailmanlaajuiseen allianssiin, joka on laadun symboli johtamiskoulutuksen maailmassa. Vain muutama vuosi myöhemmin, vuonna 1999, SSE sai EQUIS-akkreditoinnin, mikä osoittaa edelleen, että kaikki ohjelmat ja tutkimus ovat osoittaneet huippuosaamista kansainvälisellä tasolla.

Vuonna 2007 tapahtui merkittävä muutos yliopistojen keskuudessa kaikkialla Euroopassa Bolognan prosessisopimuksen seurauksena, joka on yhtenäinen laatu- ja vertailukelpoisuusstandardi koko Euroopassa. SSE: n ohjelmarakenne korvattiin nykyään tottuneilla kandidaatti- ja maisteriohjelmilla. Vuosi tämän muutoksen jälkeen SSE laajensi ohjelmistovalikoimaa ottamalla Detaljhögskolan I Norrtäljeltä vähittäiskauppakeskeisen ohjelman. Ohjelma on nimetty vähittäiskaupan hallinnan BSc-ohjelmaksi, ja sitä rahoittaa kokonaan vähittäiskauppa, mikä tekee siitä ainutlaatuisen Ruotsin akateemisessa ympäristössä.

Vaikka suurempi kansainvälistyminen oli (ja on edelleen) koulun pääpaino, niin on myös innovaatio. SSE Business Lab, aloittava yrityshautomo, joka yhdistää lupaavia opiskelijoiden ja alumnien aloittavia yrityksiä alan asiantuntijoiden kanssa, perustettiin jo vuonna 2001. SSE Business Lab on auttanut käynnistämään laajan valikoiman menestyviä yrityksiä vuodet.

Ensimmäinen vuosisata ja sen jälkeen

Vuosi, jolloin vietettiin menestynyttä menneisyyttä ja lupaavaa tulevaisuutta, vuosi 2009 merkitsi SSE: lle 100 vuotta. Kun odotukset ovat korkeat, seuraava vuosikymmen työntää koulua edelleen uusiin korkeuksiin. Vuonna 2011 SSE osallistui yhteisyritykseen Instituutin kanssa. Tuloksena oli Ruotsin talo, kansallinen tutkimuskeskus, jonka tavoitteena on vahvistaa rahoitustutkimusta Ruotsissa.

Vuosi 2015 oli SSE: lle uskomattoman tapahtumarikas ja käynnisti useita jännittäviä projekteja. MISUM (Mistra Center for Sustainable Markets), monitieteinen tutkimuskeskus, joka keskittyy kestävien liiketoimintaratkaisujen löytämiseen, perustettiin kouluttamaan ja valmistelemaan opiskelijoita hallitsemaan aikamme kiireellisimpiä haasteita. Yksi heidän hankkeistaan, Global Challenges Track, edustaa koulun pyrkimyksiä sisällyttää tämä kestävän kehityksen ajattelutapa perinteiseen opetussuunnitelmaan.

Tämän tapahtumarikkaan vuoden aikana se käynnisti myös SSE Art Initiativen. SSE Art Initiative heijastaa koulun uskoa siihen, että taide voi auttaa meitä parantamaan kriittistä ajattelua ja itsereflektiota.

Nämä viime vuodet ovat olleet yhtä vilkkaita, ja niihin on tehty joitakin erityisen jännittäviä muutoksia vähittäiskaupan hallinnan BSc-ohjelmaan. Vuodesta 2015 lähtien ohjelma jätti vanhan kampuksensa Norrtäljeen liittymään Tukholman SSE-kampukselle yhdistämällä lopulta kaikki ohjelmat saman katon alle. Vain kolme vuotta myöhemmin, vähittäiskaupan hallinnan kandidaatin tutkinto-ohjelma otti uuden jännittävän askeleen, josta tuli ensimmäinen ohjelma, joka opetettiin täysin englanniksi. Viimeiseksi SSE: n viimeisin saavutus on uuden tutkimustalon, House of Innovationin, käynnistäminen. Tämä monialainen tutkimus- ja koulutusympäristö keskittyy innovaatioihin, yrittäjyyteen ja digitalisaatioon ja pyrkii ylittämään nykyaikaisen tutkimuksen rajat.

Tehtävä ja näkemys

Stockholm School of Economics toiminnalla on selkeä tehtävä ja visio.

Tehtävä

Vahvistaa Ruotsin kilpailukykyä tutkimuksen ja tiedepohjaisen koulutuksen avulla.

Näkemys

Maailmanluokan kansainvälinen kauppakorkeakoulu, joka toimii Ruotsissa.

Koulutustehtävä - ILMAINEN

SSE: n kattavat koulutustavoitteet lähtökohtana ovat se, että menestyvä tulevaisuuden päätöksentekijä lähestyy maailmaa uteliaasti ja luottavaisesti ja jonka filosofina Ingemar Hedenius sanoi: "on vapaa ja elävä suhteessa tuntemattomaan". Tekoäly, robotit tai koneet voivat hyvinkin ylittää kognitiivisesti tämän päätöksentekijän. Mutta ihmisten ydinosaaminen on olla ihminen, ja SSE: n koulutustavoitteet pitävät tätä asiaa. Menestyvä päätöksenteko tulevaisuudessa maksimoi potentiaalin olla ihminen. SSE on siis muotoillut kattavat koulutustavoitteensa lyhenteellä FREE. Se tarkoittaa:

 • Tosiseikkoihin ja tieteeseen perustuva ajattelutapa

Olemme pohjimmiltaan tieteellinen laitos, ja tosiasiat ovat kaiken kriittisen ja analyyttisen ajattelun perusta. SSE-tutkinnon suorittanut tekee päätöksiä tosiasioiden perusteella ja kykenee erottamaan tietotyypit. Tästä kyvystä tulee erityisen tärkeä vaihtoehtoisten tosiseikkojen, "väärennettyjen uutisten" ja suodatinkuplien maailmassa.

 • Heijastava ja itsetietoinen

Tulevaisuus vaatii enemmän pohdintaa ja itsetuntemusta. SSE-koulutetut henkilöt pystyvät miettimään rooliaan maailmassa, ymmärtämään vaikutuksensa muihin, arvioimaan henkilökohtaisia mieltymyksiään ja olemaan tietoisia siitä, miten heidän valintansa määritetään.

 • Empaattinen ja kulttuurisesti lukutaitoinen

Empatia ja kulttuuriherkkyys ovat toistaiseksi sellaisia, joita tekoäly ei pysty saavuttamaan. Olemme vakuuttuneita siitä, että empaattisesta ihmisestä tulee parempi johtaja ja päätöksentekijä; Toivomme siis, että opiskelijamme pystyvät ottamaan muiden näkökulman huomioon täysin. Kulttuurilukutaito on myös kriittinen. Vuorovaikutus jonkun muun taustan, asiantuntemuksen tai muun ammatin kanssa kuin oma on tulevaisuuden edellytys.

 • Yrittäjällinen ja vastuullinen

SSE: stä valmistuneilla opiskelijoilla on yrittäjyys ja luova lähestymistapa maailmaan. He pyrkivät luomaan muutoksia vastuullisella tavalla. Heidän ei pitäisi hyväksyä vallitsevaa tilannetta, vaan pyrkiä parantamaan yhteiskuntaa ja koko maailmaa.

SSE on akkreditoinut EQUIS

Vuodesta 1999 lähtien SSE on akkreditoitu Euroopan laadunparannusjärjestelmässä (EQUIS), mikä tarkoittaa, että kaikki toimet - kaikki ohjelmat ja tutkimus - ovat osoittaneet huippuosaamista kansainvälisellä tasolla.

EQUIS on kansainvälinen yritys korkeakouluopetuksen laadunvarmistukseen, jonka tavoitteena on nostaa johtamisen koulutuksen tasoa maailmanlaajuisesti. EQUIS-ohjelmaa hallinnoi European Foundation for Management Development (EFMD), joka on riippumaton voittoa tavoittelematon verkko-organisaatio, joka on avoin yrityksille ja yliopistoille. Stockholm School of Economics oli yksi EFMD: n perustajista.

EQUIS-akkreditointi koskee koko koulua, ei vain yksittäisiä ohjelmia. Noin 100 erilaista laatuindikaattoria tarkastellaan EQUIS-akkreditointiprosessissa. Yksi tällainen indikaattori, joka painottaa akkreditointipäätöksiä, on kansainvälistyminen - erityisesti kuinka pitkälle koulu on edistynyt kansainvälistymisprosessissa. Muita tärkeitä tekijöitä ovat laaja yhteistyö liike-elämän kanssa, erinomainen tutkimustoiminta ja eturintamassa eettisyys, vastuullisuus ja kestävyys.

Koska EQUIS-akkreditointi on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu laatumerkki, tavoitteemme on, että Stockholm School of Economics tulee entistä houkuttelevammaksi opiskelijoille, tutkijatohtorille ja tiedekunnille tämän akkreditoinnin kautta. Akkreditointi edellyttää, että kauppakorkeakoulun toimintaa tarkastetaan säännöllisesti järjestelmällisesti, joten EQUIS on myös tärkeä väline Stockholm School of Economics jatkuvissa laadunvalvontatoimissa.

Ohjelman pääsyvaatimukset

Osoita sitoutumistasi ja valmiutesi menestyä kauppakorkeakoulussa suorittamalla GMAT-koe – yleisimmin käytetty pääsykoe, joka mittaa kriittistä ajattelua ja päättelykykyäsi.

Lataa GMAT-minivisa saadaksesi yleiskuvan kokeessa olevista kysymyksistä.

Sijainnit

 • Stockholm

  Stockholm, Ruotsi

  Ohjelmat

  Kysymyksiä