Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Johdanto

Yksi Euroopan hienoimmista Business Schools

Sinun ei tarvitse mennä kauas kotoa opiskelemaan yksi parhaista Kauppakorkeakouluissa Euroopassa. Tehtävänä SSE Riga on tarjota state-of-the-art koulutuksen kauppatieteiden joka edistää taloudellista ja sosiaalista kehitystä alueella, erityisesti Baltian maissa.

Ensimmäisen luokan opiskelijat otettiin SSE Riga vuonna 1994. Sittemmin yli 1800 opiskelijaa on tullut ovista School jugend rakennuksessa Strelnieku iela 4a.

"Tarjoamalla koulutusta, joka on kilpailukykyinen Euroopan tasolla, SSE Riga antaa lahjakkaille Baltic opiskelijoille mahdollisuuden pysyä" kotona "sijaan menee ulkomaille opiskelemaan. Muuten lahjakkaimmat saattaa jättää alueen ja kun he ovat tehneet, että se tulee olemaan vaikeaa houkutella heidät takaisin ", sanoo Anders Paalzow, SSE Riga rehtori.

Tehtävä

Tehtävänä SSE Riga on ollut sen perustamisesta lähtien vuonna 1994, tarjoamaan state-of-the-art koulutuksen liiketoiminnan ja taloustieteen, joka edistää taloudellista ja sosiaalista kehitystä alueella, erityisesti Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Tehtävänä on myös tutkimusta, ja SSE Riga pitäisi tuottaa state-of-the-art tutkimus merkitystä Baltian maissa, ja School pitäisi osallistua aktiivisesti ja edistää julkista keskustelua sen toimivaltaan kuuluvilla aloilla.

Perustaminen

Tukholman kauppakorkeakoulun Riian (SSE Riga) perustettiin vuonna 1994 Tukholman kauppakorkeakoulu (SSE) tuella Ruotsin hallituksen ja Latvian opetusministeriön puolesta Latviassa.

Vuodesta 2010 SSE Riga omistaa säätiö perustettu SSE, Latvian yliopiston ja SSE Riga Alumni ry. Toiminta SSE Riga säännellään yhtiöjärjestys SSE Riga säätiö, joka on sovittu kaikkien perustajat, ja yksi tärkeimmistä tehtävistä uusien Säätiön tarkoituksena on kerätä varoja School.

SSE Riga päärakennus sijaitsee Strelnieku iela 4a. Rakennus on merkittävä rakenne ja arkkitehtoninen muistomerkki kansallista merkitystä Riian jugend (Art Nouveau) alueella. Piiri on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Ensimmäinen SSE Riga presidentti

Perustaminen SSE Riga oli suurelta osin yhden miehen visio - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Hän toimi presidenttinä SSE, ja koska mies jolla on näkemystä, hän oli kantaisä SSE Riga.

1990-luvun alussa, kun Baltian maat (Viro, Latvia ja Liettua) itsenäisyyden jälkeen lähes 50 vuotta Neuvostoliiton sääntö, Staffan Burenstam Linder, Ruotsin entinen kansanedustaja ja ministeri kauppa-, toimi presidenttinä SSE. Hän työnsi ajatuksen, että kauppakorkeakoulun olisi vahvistettava, palvelee Baltian maissa ja antaa intensiivistä koulutusta uuden sukupolven Baltian johtajien kanssa Englanti kuin opetuskieli. Ruotsin hallitus kannatti ajatusta ja niin teki Latvian viranomaiset. Hallitustenvälinen sopimus allekirjoitettiin vuonna 1993 välillä SSE puolesta toimivan Ruotsin hallituksen ja Latvian opetusministeriö. Staffan Burenstam Linderin säätiö perustettiin perhe ja ystävät vuonna 2001 muistoksi SSE Riian perustaja ja hyväntekijä. Vuosittain kaksi stipendiä enintään 100.000 kruunua (noin 7000 euroa) myönnetään tukea SSE Riga opiskelijoille, jotka ovat menossa Pohjoismaassa edelleen tulevat jatko-opintoja.

First Years

  1. heinäkuuta 1994 ensimmäisen luokan BSc. opiskelijat olivat tyytyväisiä koulun ensimmäinen rehtori, Jan-Erik Vahlne. Kunnostustyöt koulun rakennuksen Strelnieku iela 4a ei ole saatu päätökseen, joten ensimmäisen kuukauden aikana vietetty Latvian yliopiston, tiedekunnan maantieteen. 8. marraskuuta 1994 koulun rakennus Strelnieku iela vihittiin läsnäollessa kuningas Kaarle XVI Kustaa, Ruotsin ja HE presidentti Ulmanisin Latvian.

Ensimmäinen luokka koostui 56 opiskelijaa, ne kaikki Latviasta. Vuoden kuluttua oli opiskelijoita kaikissa kolmessa Baltian maassa ja ryhmäkoko laajeni 100, ja muutama vuosi myöhemmin 115. BSc. Ohjelman aloitti kaksivuotisen ohjelman luokat alkaa heinäkuun alussa ja jatkuvat lähes ilman taukoja. Vuonna 1998 BSc. ohjelma laajennettiin kolmen vuoden ohjelma, joka tänään on sopusoinnussa Euroopan unionin Bolognan korkea-asteen koulutuksen puitteissa.

Laajeneminen

Rinnakkain kehittäminen BSc. ohjelma, koulu kehitti Executive Education yksikkö. Alusta lähtien, yksikkö on palvellut koulutustarpeisiin Latvian ja Ruotsin liike-elämän sekä Latvian hallitus toimialoilla, hallinnon ja talouden.

Ensimmäisen vuosikymmenen 21. vuosisadalla näki joitakin tärkeitä: käynnistäminen SSE Riga Executive MBA-ohjelma vuonna 2003 joka avasi SSE Riga kokemus uusi ryhmä opiskelijoita; Baltian maiden liittyminen Euroopan unioniin että huomattavasti lisääntynyt opiskelijavaihto mahdollisuuksia Erasmus-ohjelman kautta; lisääntynyt tutkimustoiminta Koulu ja perustamalla riippumaton tutkimuskeskus hauis (Baltic International Centre for Economic Policy Studies), jonka Koulu tekee tiivistä yhteistyötä sekä tutkimuksen ja tiedekunnan nimitykset. Lisäksi Schoolin tutkimuksen kapasiteettia vahvistui edelleen vuonna 2004, kun TeliaSonera instituutti SSE Riian perustettiin. Vuonna 2009 School perustettiin Centre for Media Studies SSE Riga. Centre for Sustainable Business at SSE Riian perustettiin vuonna 2012.

Ohjelman pääsyvaatimukset

Osoita sitoutumistasi ja valmiutesi menestyä kauppakorkeakoulussa suorittamalla GMAT-koe – yleisimmin käytetty pääsykoe, joka mittaa kriittistä ajattelua ja päättelykykyäsi.

Lataa GMAT-minivisa saadaksesi yleiskuvan kokeessa olevista kysymyksistä.

Sijainnit

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Ohjelmat

    Kysymyksiä