Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Johdanto

Kuusi koulua kolmessa kaupungissa: Berliinissä, Dresdenissä ja Hampurissa. Opettajat ja opiskelijat yli 100 maasta lähes 65 akkreditoidussa saksan- ja englanninkielisessä opinto-ohjelmassa. Monipuoliset mahdollisuudet johtamisessa ja yrittäjyydessä, media- ja luovilla aloilla, tekniikassa ja IT: ssä, musiikissa, suunnittelussa, elokuvissa ja tekstissä.

Olet opintojesi keskus

Opiskele CORE-periaatteen mukaisesti! Käytännön oppiminen pienissä ryhmissä, vaiheittainen taitojen hankkiminen viiden viikon jaksoissa ja luennoitsijoiden henkilökohtainen tuki.

SRH: ssa ei ole enää luentokeskeistä opetusta. Sen sijaan ohjaajistamme tulee henkilökohtaisia oppimisvalmentajia sinulle. Ei vain kehität erikoistietoa yhdessä, vaan myös työskentelet parantamaan pehmeitä ja kovia taitojasi. Tätä varten luotamme suoraan viestintään. Yksilöllinen neuvonta, digitaalinen vaihto ja jatkuva palaute ovat meille tärkeitä.

Täällä opit askel askeleelta

Uskomme, että kestävä oppiminen on mahdollista vain, jos kokeilulle, peleille ja kriittiselle ajattelulle on tarpeeksi tilaa. Siksi olemme uudistaneet klassisen opintojakson kokonaan.

 • Työskentelet käytännön tehtävissä pienryhmissä yli viiden viikon jaksoissa
  Sen sijaan, että menetät yleiskuvan monien aiheiden välillä, kiinnität täysin huomiosi enintään kahteen aiheeseen, joita opetetaan samanaikaisesti 5 viikon jakson aikana.
 • Sitten suoritat tentin edellisten viikkojen aiheesta
  Opintomallimme aikataulun takia sinun ei enää tarvitse käsitellä tungosta tenttiviikkoja. Suurella joukolla mahdollisia tenttilomakkeita (tyypillisestä tentistä oppimispäiväkirjaan) voit osoittaa taitosi tavalla, joka sopii parhaiten kyseisen aiheen kannalta merkityksellisiin kompetensseihin.
 • Saat jatkuvaa palautetta suorituksestasi koko opintosi ajan
  Opastamme sinua ammatillisella, henkilökohtaisella ja organisatorisella tasolla opintojesi ajan. Ensimmäisestä päivästä lähtien sinulla on vieressäsi päteviä mentoreita. Lisäksi saat henkilökohtaista valmennusta ja päteviä neuvoja urapalvelultamme.
 • Saat monipuolista tukea luennoitsijoiltasi
  SRH: ssä emme harjoita vain puhdasta edusta opetuksessa. Sen sijaan opettajistamme tulee sinulle henkilökohtaisia valmentajia. Hankit paitsi asiantuntemusta ja menetelmiä myös parannat henkilökohtaista ja sosiaalista osaamistasi säännöllisesti.
 • Sinulla on aikaa syventää tietosi jokaisen lohkon välillä, suorittaa tentit uudelleen tai hankkia käytännön kokemusta

Periaatteemme

Tarvittavaa tietoa? Ei kiitos!

Oppiminen silmätasolla

Luokkahuoneissamme ei ole puhdasta etuopetusta. Sen sijaan ohjaajistamme tulee sinulle yksilöllisiä oppimisvalmentajia. Yhdessä hankit paitsi erikoistietoja myös hioa pehmeitä ja kovia taitojasi. Tämän saavuttamiseksi luotamme suoraan viestintään.

Ei pelkoa tehdä virheitä

Kokeilu on sallittua täällä! Jopa tyytyväinen, koska luotamme kokemuspohjaiseen oppimiseen. Kyse ei ole aina oikeasta tai väärästä, ennen kaikkea asioiden kokeilemisesta ja tuntemisesta. SRH: ssa et opiskele professorin tai tenttitoimiston palveluksessa, vaan ensisijaisesti omiin projekteihisi ja koko (työ) elämään.

Oppiminen todelliselle maailmalle

Sinun ei tarvitse suorittaa lukemattomia harjoittelupaikkoja valmistumisen jälkeen. Käytännöllinen tiimityö todellisissa projekteissa tosielämän kumppaneiden kanssa valmistaa sinut optimaalisesti ammattimaailmaan. Samalla kehität sosiaalisia taitoja, kuten kykyä hyväksyä kritiikkiä, ajatella laatikon ulkopuolella ja ratkaista ongelmia luovasti. Nämä ovat juuri niitä taitoja, joita työnantajat odottavat työntekijöiltään tänään.

Lisäksi sinulla ei ole vain todistusta kädessäsi, vaan myös tosielämän kumppaneiden projektiviitteitä, jotka voit antaa työhakemusten ohella. JA: tiedät missä henkilökohtaiset vahvuutesi ovat.

Räätälöidyt testit

Työskentelemme SRH Constructive Alignmentin mukaisesti.

Kysymme itseltämme:

 1. Mitä osaamista alumniemme tarvitsevat työssä?
 2. Millä tutkintomuodolla he voivat parhaiten osoittaa nämä kyvyt?
 3. Kuinka oppitunnit on suunniteltava siten, että opiskelijat ovat hyvin valmistautuneita tähän tenttiin?

Siksi emme luota vain klassisiin tenttilomakkeisiin, kuten kirjalliset kokeet tai esitykset. Yhteensä on valittavissa noin kolmekymmentä erilaista tenttiä.

Esimerkiksi portfolio | esittely | projektityö | tapaustyöt | tieteellinen juliste | raportti

ja monet muut

Kuusi koulua kolmessa kaupungissa: Berliinissä, Dresdenissä ja Hampurissa.

Berliinin muotoilu- ja viestintikoulu

Suunnittelu, viestintä, kuvitus, valokuvaus, verkkokehitys tai markkinointi

Berliinin teknillinen korkeakoulu

Uusiutuva energia, tekniikka, kyberturvallisuus tai tekoäly

Berliinin johtamiskoulu

Liikkeenjohto, matkailu, yritypsykologia, markkinointi, yrittäjyys tai toimitusketjun hallinta

Berliinin suosittu taiteen koulu

Musiikki ja ääni, media ja luova teollisuus, elokuvat ja TV tai luova kirjoittaminen

Dresdenin johtamisen korkeakoulu

Matkailu- ja hotelliliiketoiminta, Tapahtumat ja markkinointi, Psykologia ja sosiaalipalvelut

SRH-kampus Hampurissa

Ohjelmistokehitys, toimitusketjun hallinta tai kansainvälinen johtajuus

Pääsymaksut

Hakuprosessi

Haku- ja pääsyprosessisi SRH Berlinissä

Toivotamme sinut tervetulleeksi yliopistoomme! Nämä ovat yleisen hakuprosessimme yksittäiset vaiheet:

 1. Lähetät online-hakemuksesi SRH-hakemusportaalin kautta. Luot tilin, haet opinto-ohjelmaasi ja lataat kaikki asiaankuuluvat asiakirjat. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat vahvistussähköpostin.
 2. Käsittelemme hakemuksesi ja kutsumme sinut haastatteluun, jos täytät pääsyvaatimukset.
 3. Haastattelu tapahtuu henkilökohtaisesti kampuksellamme tai puhelimitse/skypellä. Jos haastattelusi onnistuu, saat opintosopimuksen mukana hyväksymiskirjeen.
  *Huomaathan, että tietyissä taiteellisissa/designsuuntautuneissa opinto-ohjelmissa saatat joutua suorittamaan ylimääräisen pääsykokeen ja/tai lataamaan näytteitä työstäsi verkkohakemuksesi mukana. Tarkemmat tiedot yksittäisten opinto-ohjelmien sivuilta.
 4. Allekirjoitat sitten opintosopimuksen ja lähetät sen meille takaisin.
 5. Maksat ilmoittautumismaksun (kaikki opiskelijat) ja - jos olet EU:n/ETA:n ulkopuolinen opiskelija - 3 kuukauden talletuksen.
 6. Saat sitten hyväksymiskirjeen.
 7. Osallistut Orientaatioviikkoomme ja olet sitten valmis aloittamaan opinnot SRH Berlinissä!

Viisumivaatimukset

Jos et ole Euroopan unionin tai ETA-valtion (Islanti, Liechtenstein, Norja) kansalainen ja aiot opiskella Saksassa, sinun on haettava viisumia kotimaasi Saksan suurlähetystöstä ENNEN kuin tulet Saksaan . Ilman todistetta voimassa olevasta opiskelijaviisumista Saksan yliopistot eivät saa ilmoittautua sinua.

Kansalaiset, joiden ei tarvitse hakea viisumia ennen saapumistaan:

Tiettyjen maiden, kuten Australian, Israelin, Japanin, Kanadan, Uuden-Seelannin, Etelä-Korean, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen kansalaiset voivat tulla Saksaan ilman viisumia. Sama koskee Andorran, Brasilian, El Salvadorin, Hondurasin, Monacon ja San Marinon kansalaisia niin kauan kuin he eivät etsi työtä Saksasta. Sveitsin kansalaisten ei myöskään tarvitse hakea maahantuloviisumia. Saavuttuaan Saksaan näiden maiden kansalaisten on haettava oleskelulupaa (lisätietoja on kohdassa Oleskelulupa).

Kansalaisten, jotka tarvitsevat viisumin opiskellakseen Saksassa, on esitettävä todistus siitä (tai voimassa olevasta Saksan oleskeluluvasta, jos he jo asuvat Saksassa) opintojensa alussa SRH:lle ilmoittautuakseen täysimääräisesti ja saadakseen lisäasiakirjoja. palvelut ja luennot. Tämä asetus ei koske kansalaisia, joiden ei tarvitse hakea opiskelijaviisumia ennen saapumistaan. Huomioithan, että niiden maiden kansalaisten, jotka tarvitsevat viisumin päästäkseen Saksaan, on myös haettava oleskelulupaa (lisätietoja on kohdassa Oleskelulupa).

Ota yhteyttä kotimaasi Saksan suurlähetystöön selvittääksesi, tarvitsetko viisumin päästäksesi Saksaan.

Viisumityypit

Hae pitkäaikaista kansallista (D) viisumia opiskelua varten, jos olet tutkinnonhakija tai vaihto-/opiskelu ulkomailla opiskelija, joka suunnittelee opiskelemaan SRH Berlinissä vähintään yhden lukukauden (6 kuukautta). Tarkista kansallisen viisumisi voimassaolo (90 päivää tai 180 päivää) heti saapuessasi Saksaan, koska sinun on muutettava kansallinen viisumi oleskelulupaksi ennen sen voimassaolon päättymistä (tarkista passin maahantuloleima).

Jotkut teistä ( erityisesti vaihto-opiskelijat ) saattavat saada kansallisen (D) viisumin, joka on voimassa jopa 12 kuukautta 90 päivän kansallisen (D) viisumin sijaan. EU:n ulkopuoliset kansalaiset, jotka oleskelevat Saksassa alle vuoden, voivat saada tällaisen viisumin. Koska sen pitäisi kattaa koko oleskelusi, sinun ei tarvitse hakea oleskelulupaa saapuessasi Saksaan, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Huomio: lyhytaikainen (C) Schengen-viisumi on voimassa vain enintään 90 päivää (vain turistitarkoituksiin tai lyhyille kursseille), eikä se ole voimassa opintoihin Saksassa, eikä sitä voi muuttaa oleskelulupaksi.

Jos olet kansalainen, joka ei tarvitse maahantuloviisumia Saksaan, sinun on haettava Saksan oleskelulupaa ensimmäisten 90 päivän kuluessa saapumisestasi Saksaan (tarkista passissasi oleva leima).

Vaaditut dokumentit

Jotta voit hakea opiskelijaviisumia, tarvitset hyväksymiskirjeen saksalaisesta yliopistosta. Muita opiskelijaviisumin saamiseksi vaadittavia asiakirjoja ovat voimassa oleva passi, nykyinen valokuva, todiste taloudellisesta tuesta sekä joitain muita hakemusasiakirjoja.

Melkein kaikkien viisumia hakevien opiskelijoiden on todistettava taloudelliset varat voidakseen hakea kansallista viisumia. Heidän on todistettava, että he pystyvät kattamaan taloudelliset kulut Saksassa opintojensa aikana. On monia tapoja osoittaa, että pystyt rahoittamaan opinnot.

Seuraavat todistusmuodot ovat mahdollisia:

 • Vanhempasi voivat toimittaa asiakirjat tuloistaan ja taloudellisesta varoistaan.
 • Saksassa vakituisesti asuva voi taata ulkomaalaisten rekisteröintitoimistolle, että hän kattaa kulut.
 • Vakuusmaksu voidaan tallettaa suljetulle tilille.
 • Voit esittää pankkitakuun.
 • Voit esittää stipendin myöntämisilmoituksen tunnustetulta stipendin tarjoajalta.

Muista, että viisumisäännöt ja -määräykset voivat vaihdella huomattavasti maittain. Tiedetään, että joissakin maissa estetty pankkitili on ainoa hyväksytty taloudellinen todiste. Siksi on erittäin tärkeää, että otat yhteyttä kotimaasi Saksan suurlähetystöön mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Apurahat ja rahoitus

Kuinka rahoitat opintosi SRH Berlinissä

Koulutusrahasto, opintolaina vai stipendi? Opintosi rahoittamiseen on monia tapoja. Olemme koonneet tietoja auttaaksemme sinua löytämään sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Huomaa, että monet vaihtoehdot ovat vain Saksan tai EU:n kansalaisten saatavilla, koska he tarvitsevat EU-kansalaisuuden tai pysyvän oleskeluluvan takaajan.

Rahoitusvaihtoehtoja opintoihisi

 • Apurahat
 • BAföG & Kindergeld | PR vaaditaan
 • Koulutusrahastot | PR vaaditaan
 • Opintolainat
 • Työskentely opiskelun ohessa

Sijainnit

 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Kysymyksiä