Keystone logo
© Uni.
Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Johdanto

Keitä olemme

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) perusti vuonna 1903 Ernest Solvay, tunnettu humanisti ja teollisuuden kapteeni. Nykyään koulu on ylpeä voidessaan olla osa Université Libre de Bruxelles (ULB), jonka tiedekuntien joukossa on korkeatasoinen taloustiede ja johtaminen.

Kuten aina, SBS-EM kunnioittaa perustajiensa asettamia päätavoitteita, nimittäin: kouluttaa johtajia, jotka pyrkivät "Homo Universalis" -ihanteeseen, korostamaan ohjelmiensa kautta monitieteisen näkökulman tarvetta ja keskittymään määrällisiin ja tieteellisiin lähestymistapoihin. .

Koululla on myös yhteisiä arvoja ULB:n kanssa, erityisesti vapaan tutkimuksen periaate, kriittiseen ajatteluun perustuva lähestymistapa ja tutkimukseen keskittyminen.

Solvay Brussels School of Economics and Management on tunnettu tiukasta ja vaativasta koulutusjärjestelmästään, joka keskittyy huippuosaamiseen kaikilla tasoilla. Tämä visio ja ajattelutapa erittäin kansainvälisenä alumniverkostona mahdollistavat koulun tulevaisuuden yhteiskunnan johtajien kouluttamiseen.

Tehtävä

Missiomme on vaikuttaa ratkaisevasti ja positiivisesti siihen, miten talouden ja liiketoiminnan haasteisiin vastataan. Panostamme voimakkaasti kvantitatiivisiin menetelmiin, tuotamme uraauurtavaa tutkimusta ja koulutamme naisia ja miehiä omilla aloillaan todellisiksi johtajiksi ja yrittäjiksi.

Näkemys

Olla huippuluokan eurooppalainen taloustieteen ja johtamisen korkeakoulu, joka on integroitu tutkimukseen perustuvaan yliopistoon, jossa yhdistyy ainutlaatuinen sekoitus tieteellistä kurinalaisuutta, kontekstuaalista sitoutumista ja ongelmanratkaisutaitoja kunnianhimoiseen maailmanlaajuiseen ulottuvuuteen.

Arvot

SBS-EM vaalii tiettyjä ydinarvoja, jotka muodostavat perustan sen koulutus- ja tutkimustehtäville. Ne myös inspiroivat sen filosofiaa sisäisen hallinnon, strategisen suunnittelun ja pedagogisten menetelmien osalta.

 • Ilmainen tiedustelu: Haastamme opiskelijamme ja sidosryhmämme avaamaan mielensä monenlaisille näkökulmille ja omaksumaan kriittisen asenteen.
 • Erinomaisuus: Pyrimme kaikki korkeimpaan suoritustasoon.
 • Yrittäjyys: Odotamme kaikilta sidosryhmiltämme aloitteellisuutta, innovaatioita ja johtajuutta.
 • Monitieteisyys: Rakennamme täyden yhdistelmän yliopistojen tieteenaloja sekä taloustieteen ja johtamisen asiantuntemusta.
 • Yhtäläiset mahdollisuudet: Tarjoamme pääsyn opiskelijoille kaikista sosioekonomisista taustoista.
 • Demokraattinen hallinto: Toimijoiden, tutkijoiden, tutkijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan ääni kuuluu hallinnossamme.
 • Yhteiskunnallinen merkitys: Vaadimme pitkää perinnettä yritysten yhteiskuntavastuusta, eettisyydestä ja monimuotoisuudesta julkisissa instituutioissa ja liike-elämässä.

Miksi Solvay Brussels School of Economics and Management on oikea valinta

Tiedämme aivan ensimmäisen kysymyksen, jonka esitit itsellesi: "Miksi minun pitäisi opiskella Solvay Brussels School of Economics and Managementissa?" Tietysti meillä on sinulle vastauksia, joten tässä on kaikki syyt, miksi sinun kannattaa opiskella SBS-EM:ssä!

Koulu tarjoaa edistyneitä taitoja kvantitatiivisissa ja analyyttisissa tekniikoissa, ja erinomaiset valmistuneet ovat tunnettuja erinomaisista sijoituksistaan.

Solvay Brussels Schoolilla on suuri maailmanlaajuinen maine. Tämä tarkoittaa, että valmistumisen jälkeen sinulla on käsissäsi korkealaatuinen tutkinto, joka tunnustetaan kaikkialla maailmassa! Koulun maine huippuosaamisesta ja kurinalaisuudesta juontaa juurensa yli sata vuotta.

Solvay-opiskelijana olet osa valtavaa opiskelijayhteisöä, ja valmistuttuasi voit liittyä suureen alumniverkostoon, jossa on yli 30 000 jäsentä, mukaan lukien toimitusjohtajat ja korkean profiilin yrittäjät. Nämä yhteisöt ovat aina tukenasi kaikissa elämäsi vaiheissa!

SBS-EM:stä valmistuminen antaa sinulle vahvat yhteydet yritysten ja instituutioiden maailmoihin koulun kreditoidun harjoitteluohjelman, yritystapahtumien ja kuhunkin Solvay-ohjelmaan räätälöityjen konferenssien kautta.

Solvay Brussels School: kansainvälinen näkökulma

Solvay Brussels School of Economics and Management, joka sijaitsee Belgian ja Euroopan kosmopoliittisessa sydämessä, on ollut kansainvälinen koulu alusta alkaen. Kansainvälinen ulottuvuutemme ja tunnustuksemme liittyvät tiiviisti kansainväliseen sidosryhmäverkostoomme, jonka jäseniä pidämme todellisina yhteistyökumppaneina. Erinomaiset ja kansainvälisesti akkreditoidut tutkimus- ja koulutusohjelmamme ovat näiden kumppanien mahdollistamia ja tarkoitettu niille.

Kouluna ja yliopistona olemme sitoutuneet luomaan yhteiskunnallista arvoa ja edistämään maailmanlaajuista vaurautta. Hyvinvointia kaikille: solidaarisuus, tasa-arvo ja vapaus avoimessa, globaalissa ja monimuotoisessa yhteiskunnassa.

Kansainvälisillä sidosryhmillä tarkoitetaan opiskelijoita, alumneja, hallintohenkilöstöä ja professoreita, jotka ovat Belgian ulkopuolelta. Tavoitteenamme on lisätä näiden sidosryhmien kansainvälistymisastetta, joka on jo nyt suhteellisen korkea globaaleihin standardeihin verrattuna. Yli 20% opiskelijoistamme on ulkomailta, mutta tämä suhde on paljon korkeampi MBA-tutkinnoissa. ja Master in Microfinance, jossa vähintään 60 % opiskelijoista tulee ulkomailta. Lisäksi 35 % tiedekunnastamme ja 50 % hallintohenkilöstöstämme on ulkomailta.

Kansainvälisten ja monikulttuuristen sidosryhmien olemassaolo on välttämätön edellytys laitokselle, joka pyrkii saavuttamaan kansainväliset laatustandardit.

Kansainvälistyminen on koulumme vision ja mission ytimessä. Brysselistä pääset alle kahdessa tunnissa Pariisiin, Amsterdamiin ja Kölniin ja hieman yli kahdessa tunnissa olet Lontoossa. Koulun kansainvälistymisstrategia perustuu kolmeen pilariin: kansainväliset sidosryhmät, opiskelijoiden globaali ulottuvuus ja kansainvälinen näkyvyys. Pakollisilla vaihto-ohjelmilla 140 kumppanin kanssa ympäri maailmaa, kolmella kaksoistutkinnolla ja hyvitetyillä harjoittelupaikoilla varmistamme opiskelijoidemme maailmanlaajuisen ulottuvuuden.

Vuodesta 1990 lähtien opiskelijoillamme on ollut mahdollisuus lähteä ulkomaille osana kehittynyttä kansainvälistä vaihto-ohjelmaa. Joka vuosi 300–350 opiskelijaa lähtee ulkomaille ja yli 150 opiskelijaa Brysseliin. Vaihtosopimuksia on allekirjoitettu yli 140 yliopiston ja kauppakorkeakoulun kanssa 40 maassa. Vaihto-ohjelman avulla opiskelijat voivat kehittää kykyään sopeutua uusiin ympäristöihin, oppia erilaisista akateemisista järjestelmistä ja opiskella tiettyjä aineita, kehittää kielitaitoaan ja laajentaa näköalojaan sekä oppia uusista kulttuureista ja elämäntavoista.

Miksi Bryssel?

Kun kysytään Brysselistä, monet ihmiset sanovat sinulle saman asian: se on pieni. Tämä on Brysselin paradoksi pähkinänkuoressa. Kolminkertainen (Euroopan, Belgian ja Flanderin alueen) pääkaupunki, jossa on sekä Naton että EU:n päämaja. Se on eurooppalainen tukikohta useille kansainvälisille yrityksille (mukaan lukien yli 1 000 vain Yhdysvalloista), jonka väkiluku on yli 300 000 ex-patsaasta, uskomattoman kosmopoliittinen ympäristö… Ja silti Bryssel on edelleen erittäin rento ja rento kaupunki, joka pystyy säilyttämään inhimillisen mittakaavansa.

Brysselissä on silti helppo kiertää kaikkia mukavuuksia ja viihdettä, joita voit odottaa pääkaupungilta, hotelleista, baareista ja ravintoloista museoihin ja kuuluisiin monumentteihin. Ruuhka-ajan ulkopuolella voit ylittää kaupungin vain 20 minuutissa. Itse kaupungin keskustaan pääsee helposti kävellen. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kaupungin viheralueet (puistot - metsät - metsät) muodostavat 13,8 % sen pinta-alasta.

Historiallisesti tämän suuren metropolin sydämeen ankkuroitu Solvay Brussels School of Economics and Management hyödyntää kaupungin geostrategisia vahvuuksia, jotta sen opiskelijoista voi tulla todellisia kansainvälisiä ammattilaisia, joilla on hyvät verkostoitumismahdollisuudet.

Tutkimus Solvay Brussels School of Economics and Managementissa

Erinomainen kansainvälinen tutkimus on SBS-EM:lle ratkaisevan tärkeää. Ei vain siksi, että se kehittää ymmärrystämme taloudellisista ja johtamisilmiöistä – mikä mahdollistaa myöhemmin käytännön tutkimuksen, joka pyrkii parantamaan liike-elämän ja julkisia käytäntöjä –, vaan myös siksi, että se palaa luokkahuoneisiimme, koska se rohkaisee tiedekunnan jäseniä tuomaan arvokkaita uusia löytöjä. ja menetelmiä opetukseensa. Tärkeä esimerkki jälkimmäisestä on kaksi onnistunutta Ph.D. ohjelmat (yksi taloustiede ja yksi johtaminen), jotka tarjoavat jatko-opiskelijoille uusimmat työkalut, joiden avulla he voivat osallistua erikoisalojensa tutkimuksen eturintamaan.

Tiedekuntamme on saanut laajaa kansainvälistä tunnustusta tutkimuksestaan. Tiedekunnan jäseniä ovat muun muassa Francqui-palkinnon ("Belgian Nobel-palkinto") voittaja, Yrjö Jahnsson -palkinnon saaja, kaksi Econometric Societyn stipendiaattia, kahdeksan entistä Francqui-tuolia, American Academy of Arts and Sciences -akatemian kunniajäsen , ja enemmän. Koulumme on myös saanut lukuisia kilpailullisia apurahoja, joista kuusi Euroopan tutkimusneuvostolta.

Näiden arvostettujen akateemisten palkintojen lisäksi tiedekunnan jäsenten asiantuntemusta tunnustetaan myös käytännössä, mistä ovat osoituksena tiedekunnan jäsenillämme olevat monet asiantuntijatehtävät, mukaan lukien Belgiassa Tilastokeskuksen, Index Commissionin, Infrabelin palveluksessa. , Belgian Corporate Governance Committeen sekä OECD:n, Euroopan komission, Euroopan talous- ja sosiaalikomitean ja OXERAn kanssa Euroopassa. Tiedekuntamme jäseniä kutsutaan myös säännöllisesti kuulemaan eri yrityksiä ja julkishallintoa.

Bram De Rock ja Nicolas Van Zeebroeck

Varadekaani ja entinen varadekaani, joka vastaa tutkimuksesta SBS-EM:ssä

Tietoja akkreditoinneista

Equis

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) on akkreditoitu European Quality Improvement Systemin (EQUIS label), johtavan maailmanlaajuisen kauppakorkeakoulun akkreditointijärjestelmän kautta. 3 tai 5 vuoden välein koululle tehdään vaativin riippumaton arviointi. Tutkimus, tiedekunta, ohjelmien ja infrastruktuurien laatu, sitoutuminen innovaatioihin, koulun visio, kumppanuussuhteet ja yritysmaailman sisällyttäminen koulun johtoon, EQUIS tarkastaa kaikki osa-alueet, jotka tekevät huippuluokan kauppakorkeakoulusta. EQUIS myös ohjaa ja kannustaa ehdokkaita kauppakorkeakouluja tekemään parannuksia tarvittaessa ja auttaa maailmanlaajuisesti nostamaan johtamiskoulutuksen tasoa.

Opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille EQUIS on vertailukohta, johon he voivat verrata koulun saavutuksia.

AMBA

Koulun MBA on akkreditoitu Association of MBAs (AMBA) , paras riippumaton kansainvälinen viranomainen jatko-opintojen koulutuksessa.

Aivan kuten EQUIS-akkreditointi, AMBA-merkki on todistus laadusta kaikilla MBA-tasoilla.

Qfor

Solvay Lifelong Learning on eurooppalaisen riippumattoman auditointielimen Qfor akkreditoima.

Qfor-auditointi määrittää koulutuslaitosten ja konsulttiyritysten laadun ja ammattitaidon. Kansallisella tasolla Flanderin ja Vallonian alueet tunnustavat Qfor-akkreditoinnin.

Koulu: AACSB:n jäsen

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) on AACSB Business Education Alliancen , maailmanlaajuisen voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen jäsen, joka yhdistää opettajat, opiskelijat ja yritykset saavuttaakseen yhteisen tavoitteen: luoda seuraavan sukupolven mahtavia johtajia.

AACSB tarjoaa laadunvarmistus-, yrityskoulutus- ja ammatillisia kehityspalveluita yli 1 600 jäsenjärjestölle ja yli 800 akkreditoidulle kauppakorkeakoululle maailmanlaajuisesti.

Kun koulutus-, ammatti- ja liike-elämän organisaatioista tulee AACSB Business Education Alliancen jäseniä, ne ovat osa liikettä, joka yhdistää yrityskoulutuksen laadun parantamisen ympäri maailmaa.

Kampuksen ominaisuudet

  • Innovointi ja yrittäjyys

  Akkreditoinnit

  EFMD Equis ‑akkreditoituAMBA-akkreditoituAACSB-akkreditoitu

  Sijainnit

  • Brussels

   Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

  Kysymyksiä