Keystone logo
Kroatia

Opiskelu MBA sisään Kroatia 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  269
 • Osuus apuohjelmista

  52
 • Internet-liittymä

  24
 • Paikallinen kuljetus

  44

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  7
 • Elokuvalippu

  6
 • Tuoppi paikallista olutta

  3

Tietoja Kroatia

Kroatiasta Sijaitsee Adrianmeren Kaakkois-Euroopassa, Kroatia jakaa rajat Unkarin, Bosnia ja Hertsegovina, Serbia, Montenegro, ja Slovenia. Se julistautui itsenäiseksi vuonna 1991, ja vaikka se vielä kesti muutaman vuoden taistelevat vakauttamiseksi, se on nyt vankka parlamentaarinen demokratia. Mukana maassa on monia saaria Adrianmerellä; kaikki yhdessä, Kroatia on 5835km rantaviivaa. Maa säätelee suurin osa maasta välisillä reiteillä Länsi-Euroopan ja Turkin salmissa ja Egeanmeren. Ilmasto on sekä Välimeren sekä mannermainen, jossa jälkimmäinen on yleisempää ja synnyttää kylmät talvet ja kuumat kesät. Rannikolla, se on enemmän leuto. Opiskelu Business Kroatiassa Vaikka kansallinen kieli on Kroatian, sillä Englanti pidetään kieli liiketoiminnan, voit opiskella liike Kroatiassa että kielen useita laitoksia.Löydät sekä kandidaatin ja maisterin tutkinnot liike saatavilla, ja jotkut koulut tarjoavat eri erikoisalojen kuten markkinointi, hallinto, rahoitus, henkilöstöhallinto ja tietojärjestelmät. Joissakin tapauksissa toimielin on tytäryhtiö tai sivuliike yliopistollisessa toisessa maassa. Aika kestää saada tutkinto Kroatia riippuu tiettyä ohjelmaa, että voit valita. Yleensä kandidaatin ohjelma kestää neljä vuotta kun taas maisterin tutkinto on yksi tai kaksi vuotta pitkä. Opinto perustetaan usein mukaan lukukauden kalenterin syksyllä ja keväällä istuntoja, yleensä syyskuusta toukokuuhun; kesäkurssi aikataulu voi olla käytettävissä tai tarvita. Kuten tyypillistä, verkossa vaihtoehdot ovat joustavampia. Kustannukset teidän koulutus vaihtelevat riippuen siitä, missä päätät opiskella ja ohjelma, joka olet valinnut. Kandidaatin ohjelma voi vaihdella noin 4375-5900 euroa vuodessa.Tähän eivät sisälly lisämaksuja, kirjoja, tarvikkeita tai elinkustannukset. Ryhmittelyä merentakaisten tytäryhtiöt eivät myöskään sisälly. Yhden vuoden MBA-ohjelma voi maksaa kaksi kertaa, ja siellä voi olla vaihtoehto osa-aikaiset opinnot samoin. Getting Business astetta Kroatiassa on loistava tilaisuus opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään kansainvälisessä liiketoiminnassa. Se on erityisen hyödyllistä, jos voit hyödyntää harjoittelupaikkoja, koska työ täällä tarjota opiskelumahdollisuuksia et voi saada muualta. Koska yhä kehittyvä talous, liiketoimintaympäristöä täällä on aivan erilainen kuin joissakin muissa maissa. Jos valitset ohjelman, joka on kytkökset ulkomaille toimielinten, voit edelleen parantaa markkinoitavuuteen työllisyyden Valmistuttuaan.

Viisumivaatimukset

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijaviisumi (Viza C) / opiskelijan oleskelulupa

Hinta ja valuutta

HRK 500

Tilapäisen oleskeluluvan hakemusmaksu opiskelua varten on 500 Kunaa (noin 65 euroa).

Kansainväliset opiskelijat, jotka saavat apurahaa Kroatian tiede-, koulutus- ja urheiluministeriöltä sekä liikkuvuus- ja EU-ohjelmavirastolta, on vapautettu tästä maksusta, mutta heidän on maksettava oleskelukortin myöntämisestä aiheutuvat kustannukset 240,00 HRK (noin 35,00 EUR) ja veroleimamaksu 20,00 HRK (noin 3,00 EUR).

Kuka voi hakea viisumia?

Kansainvälisten opiskelijoiden, jotka haluavat opiskella Kroatiassa, on haettava väliaikaista oleskelulupaa, jos he oleskelevat Kroatiassa yli 90 päivää.

Euroopan unionin kansalaiset eivät tarvitse viisumia. Passi ja henkilökortti kuitenkin vaaditaan. Kaikille muille tarvitaan viisumi, jonka saa lähimmästä Kroatian konsulaatista.

Tietoa viisumipakon alaisista maista löytyy Kroatian ulko- ja Eurooppa-asioiden ministeriön verkkosivustolta: http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

Missä voit tehdä hakemuksen?

Kroatian tasavallan diplomaattinen edustusto tai konsulaatti

Viisumihakemus (Viza C) on jätettävä Kroatian tasavallan diplomaatti- tai konsulaattiin ulkomaalaisen kotimaassa. Viisumihakemuksen voi jättää joko henkilökohtaisesti tai sähköpostitse.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Hakijoiden on täytettävä viisumihakemuslomake (Viza C) ja toimitettava se vaadittujen asiakirjojen kanssa Kroatian suurlähetystöön tai konsulaattiin asuinpaikassaan. Hakijat voivat lähettää hakemuksen sähköpostitse tai henkilökohtaisesti.

Seuraavat asiakirjat on toimitettava:

 • Yksivärinen valokuva 35x45 mm
 • Voimassa oleva passi ja valokopio passista (muut kuin EU:n kansalaiset) tai henkilökortista (EU:n kansalaiset)
 • Todistus vakuudellisesta asunnosta (esim. kirjallinen todistus turvatusta asunnosta opiskelija-asuntolassa tai asunnon vuokrasopimus ja todistus vuokranantajan asunnon omistuksesta yksityisasunnon opiskelijoille). Huomaathan, että saapuessasi Kroatiaan 48 tunnin kuluessa sinun on rekisteröitävä osoitteesi paikallisen poliisihallinnon toimiston ulkomaalaistoimistossa. Jos yövyt hotellissa tai opiskelija-asuntolassa, osoitteesi rekisteröidään automaattisesti.
 • Todistus sairausvakuutuksesta
 • Todiste riittävistä varoista itsensä elättämiseen: apuraha tai todiste siitä, että sinulla on pääsy rahoitukseen vähintään 1,000 Kuna kuukaudessa 12 kuukauden ajan. Todistuksen apurahan vastaanottamisesta antaa apurahan myöntävä oikeushenkilö, ja pankki antaa todistuksen taloudesta tiliotteen muodossa.
 • Todistus pääsystä kroatian korkeakouluun, joka on kirjoitettu kroatian kielellä.

Milloin kannattaa hakea?

Opiskelijoiden, jotka jättävät hakemuksen Kroatian tasavallan diplomaatti- tai konsulaattiin kotimaassaan, tulee tehdä se ennen suunniteltua saapumistaan Kroatiaan. Tavanomainen menettely voi kestää kolme kuukautta tai kauemmin (mukaan lukien aika, joka tarvitaan kaikkien tarvittavien asiakirjojen kääntämiseen kroatiaksi). Hakemuksen käsittelyyn on myös nopeutettu vaihtoehto, ja opiskelijat voivat pyytää sitä diplomaatti- tai konsulaatissa, jolloin he maksavat korkeamman maksun.

Tilapäinen oleskelulupa myönnetään yleensä yhden vuoden tai lukuvuoden ajaksi.

Käsittelyaika

3 Months

Työmahdollisuudet

Kaikki Kroatian korkeakoulujen kokopäiväiset opiskelijat voivat hakea satunnaisia opiskelijatöitä. Sama koskee kansainvälisiä opiskelijoita.

Kroatiassa kokopäiväisten opiskelijoiden työllistymisestä vastaa Student Service Center (Student Services), jolla on tytäryhtiöitä kaikissa yliopistokaupungeissa ja muualla.

Lyhyisiin opinto-ohjelmiin osallistuvien kansainvälisten opiskelijoiden (vaihto-opiskelijat, vierasopiskelijat) on tarkistettava korkeakoulusta, johon he hakevat, saavatko he satunnaista opiskelijatyötä opiskelijapalvelukeskuksen kautta ja millä ehdoilla.

Jos kansainväliselle opiskelijalle sallitaan satunnainen opiskelijatyö opiskelijapalvelukeskuksen kautta, hän voi rekisteröityä tulemalla henkilökohtaisesti opiskelijapalvelukeskukseen ja täyttämällä lomakkeen.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.